maanantai 6. huhtikuuta 2009

Oppia ikä kaikki

Kävimme tänään siruttamassa pennut Sopulitien eläinlääkärissä. Pennut eivät järin siitä pitäneet, mutta homma hoitui melko kivuttomasti, näin kasvattajan näkökulmasta. Kysyin synnytyksestä ja vihreästä sikiövedestä ja opin, että koiralla sikiövesi on aina enemmän tai vähemmän vihreää. Tilanne ei siis ilmeisesti ole ihan sama kuin ihmisillä, joilla sikiövesi muuttuu vihreäksi, kun lapsi kärsii hapenpuutteesta ja ulostaa veteen. Suurin osa Akikon synnytyksen dramatiikkaa olikin siis kai vain päässäni ja hävisi kerta laakista sen siliän tien... Omituista kyllä sikäli, että Oprin pennuista yhdelläkään ei ollut vihreää missään...

Yritin etsiä lisätietoa aiheesta Parempaan pentutulokseen kirjasta, mutten löytänyt mitään sikiöveden väreistä. Sen sijaan googlettamalla löytyi seuraavaa: "Vihreä paksumpi neste on peräisin sikiön kuonapussista ja kirkas neste on sikiövettä." Niin kauan kuin mustanvihreää vuotoa ei tule ulos nartusta ilman pentuja, pitäisi kaiken olla kunnossa näiltä osin. Nyt pitää kyllä kaivaa sekä kätilökirjat, että koirakirjat esiin ja tutkia asiaa ennen kuin kirjoittelen tänne lisää omia päätelmiäni. On päässyt niin paljon unohtumaan noista omista opinnoistakin.

Pennut ovat muuten aika hylkeitä, Siru painoi 2,1 kiloa ja veljensä Sumo Painija 2,3 kiloa... Eläinlääkäri ihmetteli ja ihasteli lasten muhkeaa kokoa.

Ei kommentteja: